Asteroidul Oumuamua este un obiect natural

Cercetătorii au trebuit să se grăbească cu cercetarea sa: pe drumul său prin sistemul solar, asteriodul Oumuamua va deveni mult prea neclar pentru a fi studiat. Însă extratereștrii nu au nici o legătură cu acest obiect ceresc neobișnuit.

Forma sa este ieșită din comun. Asteroidul Oumuamua arată ca un trabuc și lungimea sa este de aproximativ zece ori mai mare decât lățimea. Astronomii nu au mai observat până acum așa ceva. Mai există un aspect deosebit în cazul Oumuamua: el nu își are originea în sistemul nostru solar. Unde există atât de multe lucruri deosebite cercetătorii voiau să afle dacă Oumuamua este într-adevăr de origine cosmică sau este un obiect creat de vreo entitate extraterestră. Emite el semnale radio sau radiații, dovedindu-se creația unei specii extraterestre?

La aceste întrebări există acum răspunsuri. Asteroidul Oumuamua este un obiect natural. La această concluzie a ajuns o echipă internațională de astronomi condusă de Alan Fitzsimmons de la Queen’s University Belfast, care a analizat corpul străin prin intermediul unui telescop. Rezultatul a fost prezentat de oamenii de știință în revista de specialitate “Nature Astronomy”. Alți cercetători au “privit” vizitatorul în spațiul cosmic cu ajutorul radiotelescopului Green-Bank din SUA. Nu există dovezi ale radiocomunicațiilor. Oumuamua nu este de nici un fel o navă de origine extraterestră.

Misteriosul asteroid este primul vizitator dintr-un alt sistem solar, care este identificat ca atare. Obiectul lung de 400 de metri, în formă de trabuc, a trecut pe data de 9 septembrie la un sfert din distanța Pământului față de Soare, atingând o temperatură de 300 de grade Celsius. Acest lucru i-a permis să se dezghețe și chiar să se desprindă bucăți din el, astronomii cred că astfel de obiecte constau dintr-o cantitate semnificativă de gheață.

https://www.n-tv.de/wissen/Asteroid-Oumuamua-ist-natuerliches-Objekt-article20190368.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 26