Aston aduce un nou bolid de capacitate mare

Prin modelul AM-RB 001 Aston Martin vrea să păcălească concurența. Britanicii nu au încă nici o dovadă, dar vorbesc și oferă detalii suplimentare despre o mașină supersport, care va ajunge la clienți cel mai târziu în anul 2019.

Aston Martin oferă detalii cu privire la viitoarea lor mașină supersport cu nume de cod AM-RB 001. Bolidul așteptat să apară pe piață în anul 2019 va fi propulsat de un motor aspirat V12 cu o capacitate de 6,5 litri pe benzină, care va fi livrat de renumitul constructor de motoare, Cosworth. Britanicii nu au dorit deocamdată să facă referiri la performanța acestui motor, dar este de așteptat să dezvolte cel puțin 900 de cai putere. Pentru un surplus de cuplu motor va fi instalat un sistem de recuperare a energiei.

Prin modelul AM-RB 001 Aston Martin vrea să stabilească noi standarde pentru automobilele sport. Unul dintre cei răspunzători de proiect este designerul-șef al echipei Red Bull Racing, Adrian Newey. Acesta va desena învelișul exterior al lui RB 001 pentru a obține ceva nemaivăzut. În ciuda celor precizate, RB 001 va oferi tot ce poate ține de comfortul zilnic, deci poate fi utilizat și pe șosele. Mulțumită sistemelor moderne de control, bolidul va oferi și standarde actuale de siguranță.

Bolidul va fi produs în fabrica de tradiție Aston Martin din orașul Gaydon, în serie limitată, de 150 de exemplare. 25 de exemplare vor fi însă destinate doar utilizării pe circuit. Toate automobilele vor fi lansate pe piață la un preț de pornire de 2,8 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/auto/Aston-bringt-wieder-Boliden-mit-Hubraum-article19710751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40