Aston Martin ar putea lansa un competitor pentru noul Tesla Roadster

 

Aston Martin este în mijlocul unei restructurări complete a gamei de modele, care ar putea include o mașină sport complet nouă, alimentată în totalitate de energie electrică. Potrivit unui nou raport al AutoExpress, producătorul britanic de mașini exotice este interesat de lansarea unui competitor direct pentru noul Tesla Roadster ca parte a eforturilor sale în direcția electrificării, care va include o versiune electrică a fiecărui model până în anul 2025.

Publicația online l-a întrebat pe CEO-ul de la Aston Martin, Andy Palmer, dacă firma sa este interesată să creeze un vehicul electric mai mic, mai rapid dar și mai scump decât actualul Aston Martin Vantage. El a declarat că este posibil, însă există numeroase provocări în dezvoltarea unui vehicul electric, iar subiectul pe care se concentrează toată lumea este bateria, împreună cu sistemul de administrare a energiei și eficiența.

Palmer vrede că, companiile precum Aston Martin au un avantaj asupra producătorilor de automobile în masă, când vine vorba despre dezvoltarea automobilelor electrice, pentru că ei au cunoștințe mult mai bune când vine vorba despre aerodinamică și reducerea greutății.

Dacă modelul care urmează să rivalizeze cu Tesla Roadster va primi undă verde, atunci se va baza cel mai probabil pe o versiune modificată a noii platforme pe aluminiu, care a fost utilizată la DB11 și Vantage. Folosind arhitectura existentă și renunțarea la dezvoltarea unor șasiuri noi ar putea ajuta brandul britanic în reducerea costurilor.

Aston Martin Might Launch Direct Competitor To New Tesla Roadster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 67 =