Aston Martin dezvăluie submarinul electric Neptune

Este un pas cu totul neașteptat. Se pare că submarinul Lotus Esprit folosit de James Bond în filme și deținut acum de CEO-ul Tesla, Elon Musk, va avea în curând o concurență subacvatică, pe măsură ce Aston Martin se va alia cu compania Triton Submarines cu sediul în Florida.

De la tricouri și ceasuri la creioane și mobilier, compania vinde foarte multe produse care nu sunt legate direct de mașinile frumoase renumite în toată lumea. Oamenii de la Gaydon sunt pe cale să se extindă prin proiectul Neptune, un concept care va fi dezvoltat într-o ediție specială lansată într-un număr limitat de exemplare.

Vehiculul submersibil va fi conceput pe baza platformei 1650/3 Low Profile (LP) de la Triton pentru trei persoane și va primi apoi un nou design semnat Aston Martin. Este considerat a fi cel mai ușor și mai compact submersibil pentru trei persoane din lume, jucăria acvatică este echipată cu un pachet de baterii de 30 kWh, care oferă suficientă energie care să-i ajungă pentru 12 ore de utilizare. Ea cântărește patru tone și are chiar și un sistem de aer condiționat care să asigure comfortul pasagerilor de la bord în timpul aventurilor lor de la o adâncime de până la 500 de metri.

Primul proiect care vine din partea Aston Martin Consulting beneficiază de un design futuristic care îl face să iasă în evidență în comparație cu clasicul 1650/3 LP pe care se bazează. Există și un dezavantaj sau chiar două dacă luăm în considerare un preț piperat în comparație cu un submersibil clasic (3,3 milioane de dolari). Cu o viteză maximă mai mică de patru mile pe oră, Project Neptune va fi de departe cel mai lent Aston Martin produs vreodată, chiar și modelul Cygnet va fi ca o mașină de curse în comparație.

Project Neptune nu este doar singurul Aston Martin pentru mediu acvatic construit vreodată, parca doar ieri compania a dezvăluit modelul AM37S Speedboat ca și urmaș pentru AM37 lansat în anul 2015. Construit de Quintessence Yachts, versiunea cu rază lungă de acțiune are două motoare Mercury Racing, fiecare cu câte 520 de cai putere.

https://insideevs.com/aston-martin-unveils-neptune-electric-submarine/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 18