Aston Martin oferă primele imagini cu bateria de 800 volți de pe Rapid-E

Imagini pentru aston martin 800 volt battery

Andy Palmer, CEO al Aston Martin, a oferit recent o actualizare privind progresul înregistrat de prima mașină electrică a producătorului auto, Rapid-E. Palmer a postat o fotografie online cu ceea ce el descrie a fi versiunea pregătită de producție a bateriei destinate modelului Rapid-E și confirmat a fi un concept de 800 de volți.

Acest lucru înseamnă că baterie, care are forma literei “T”, va fi capabilă de viteze de încărcare ultra-rapide. Viitorul Taycam de la Porsche va oferi de asemenea o baterie de 800 de volți și va fi capabil de încărcare până la 80% capacitate în doar 15 minute.

Rapid-E și Taycan sunt ambele programate să sosească pe piață la finalul anului 2019. Aston Martin va reprezenta în mod natural opțiunea mai exclusivistă, iar Palmer confirmă faptul că doar 155 de exemplare vor fi construite.

Rapid-E este un model special și nu reprezintă unul dintre cele șapte modele regulate de producție menționate în Al Doilea Plan Centenar de la Aston Martin. Are rolul de a pregăti clientela pentru sosirea primului Lagonda în anul 2021, în acest caz fiind vorba despre un SUV. Aston Martin a reînviat marca Lagonda în acest an cu planuri pentru a o transforma într-un brand ultra-luxos pentru mașini electrice și autonome.

https://www.motorauthority.com/news/1118356_aston-martin-gives-first-look-at-rapid-es-800-volt-battery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 37