Aston Martin redefinește “Lagonda” pentru viitorul autonom și electrificat

Nu este nici un secret că Aston Martin (împreună ca practic orice alt producător auto de pe planetă) lucrează la prima sa mașină electrică. Cu ocazia Geneva Motor Show, britanicii au anunțat că au planuri să devină un brand de lux în domeniul automobilelor electrice. Iar gama Lagonda nu va fi realizată doar din modele Rapide sau DB11 propulsate de baterii sau, în schimb se va lansa cu propriul design realizat de la zero.

Pe baza conceptului Lagonda vision care a impresionat publicul la eveniment, modelele Lagonda electrificate vor oferi un aspect radical și elemente luxoase cum nu s-au mai văzut pe Aston Martin sau Lagonda în trecut. Este ușor să ne gândim la Aston Martin ca la un brand automobilistic concentrat pe performanță, dar nu cu mult timp în urmă băieții din Gaydon au construit de asemenea un sedan în valoare de un milion de dolari, Lagonda Taraf. De fapt, Aston Martin a reînviat numele de Lagonda în anul 2008 special pentru a dezvolta mașini de lux diferite de mașinile sale sportive și rapide.

Acum Aston face din Lagonda un sub-brand oficial, unul care asigură viitorul luxului în domeniul automobilistic, nu într-un mod simplu și liniar ci într-un mod care va pune la încercare convențiile din design, prezentând o interpretare mai modernă. Lagonda Vision a oferit publicului un prim teaser pentru ceea ce urmează să sosească începând cu anul 2021.

 

Interiorul este locul în care Aston a dat frâu liber imaginației, cerând de asemenea ajutor unor croitori pentru a crea ceva care este în același timp proaspăt dar și potrivit. La sugestia lor, Aston a renunțat la pielea clasică, un clișeu al mașinilor de lux și a optat pentru materiale neașteptate dar elegante, atât ultra-moderne (fibră de carbon, ceramică)cât și tradiționale (mătase și cașmir).

Lagonda Vision este un concept autonom de nivel 4, capabil să preia toate responsabilitățile rulării și transformându-l și pe șofer în pasager. Volanul se poate muta pentru poziții de condus pe stânga sau dreapta sau se poate retrage complet, iar scaunele frontale se pot roti cu 180 de grade pentru a forma un spațiu social față-în-față. Suita de conectivitatea avansată a mașinii va suporta mai mult decât rulare autonomă, promițând acces fără precedent la servicii de divertisment și un nivel de conectivitate și securitate cibernetică pe care puțini oameni îl au în casele lor. Producția Lagonda va începe în 2021, deci ne așteptăm ca detaliile să apară cu puțin timp înainte de această fereastră.

https://newatlas.com/aston-martin-lagonda-vision/53798/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20