Astronaut american doboară mai multe recorduri

Peggy Whitson va fi petrecut la întoarcerea sa de pe ISS cel mai îndelungat timp în spațiu decât oricare alt cetățean american. Ea stabilește o serie de alte recorduri, precum cea de-a opta ieșirea liberă în spațiu.

Astronautul american Peggy Whitson este femeia cu cele mai multe misiuni în spațiu. Prin cea de-a opta ieșire în spațiu care a avut loc joi ea a doborât recordul americancei Suni Williams, după cum anunță autoritatea spațială americană, NASA. Biologul a mai stabilit și alte recorduri în decursul carierei sale: ea a devenit cea mai în vârstă femeie care a ajuns în spațiul cosmic, la vârsta de 57 de ani. După întoarcerea sa pe Pământ planificată pentru luna iunie, nici un alt astronaut american nu va mai avea o perioadă cumulată atât de lungă petrecută în spațiu.

Împreună cu colegii săi americani Shane Kimbrough, Whitson a efectuat lucrări importante la Stația Spațială Internațională, pentru ca laboratorul de cercetare spațială să fie pregătit pentru viitor. În cazul lucrărilor efectuate în costul spațial ce durează fix șase ore și jumătate cei doi au montat printre altele cabluri pentru un sistem adaptor. Este un pas important pentru a putea andoca la stație o nouă capsulă spațială.

De asemenea, ei au montat scuturi termice în anumite puncte pe exteriorul stației. Una dintre plăcile protectoare a fost pierdută în timpul montării, dar nu există nici un pericol momentan pentru ISS. În transmisiunea live de pe internet se poate vedea cum Whitson și Kimbrough au montat panourile în condiții de imponderabilitate. NASA a comentat că aceste misiuni exterioare sunt mai mult o activitate de cățărare pe partea exterioare a stației, în condiții de imponderabilitate.

http://www.n-tv.de/wissen/US-Astronautin-bricht-mehrere-Rekorde-article19773684.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =