Astronautul-record nu mai vrea înapoi

2672028afa6346cacb24037729bc65cc

Poate că, Scott Kelly s-a întrebat ce urmează acum. Ca și astronaut el a petrecut în spațiu mai mult timp decât orice alt american. Dar se oprește aici.

De mai bine de o săptămână de la întoarcerea sa din spațiu, astronautul american Scott Kelly și-a anunțat retragerea la pensie. Kelly se va pensiona începând cu data de 1 aprilie anul acesta, explică agenția de zbor spațial, NASA. Acesta, în vârstă de 52 de ani, este un cetățean american, care a petrecut cea mai lungă perioadă de timp în spațiul cosmic. În cadrul a patru misiuni el a adunat în total 520 de zile în spațiu.

Pe data de 2 martie anul acesta Kelly s-a întors dintr-o misiune ce a durat 340 de zile la bordul Stației Spațiale Internaționale. După despărțirea sa de cariera de astronaut, Kelly se va implica în continuarea studiilor științifice, pe care le-a demarat la bordul ISS. Printre acestea se numără cercetarea urmărilor fizice și psihice ale expunerii pe termen lung la spațiul cosmic, cu perspective asupra unei misiuni umane către planeta Marte.

Kelly, fost pilot al marinei americane, a fost angajat de NASA în anul 1996. Primul său zbor în spațiu l-a efectuat în anul 1999 la bordul navetei Discovery, celelalte trei misiuni l-au dus la bordul ISS.

http://www.n-tv.de/wissen/Rekord-Astronaut-will-nicht-zurueck-article17204756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =