Atac asupra datelor a un miliard de utilizatori

4159f90cb518952955260d7c15c47759

În anul 2013 la Yahoo ar fi fost furate date personale de la un număr de până la un miliard de utilizatori. Acest lucru a fost anunțat de concernul american de tehnologie. Cookies pentru acces pe e-mail ar fi fost falsificate în acest scop.

Peste un miliard de utilizatori ai portalului online american, Yahoo, ar fi fost victimele unui atac cibernetic în anul 2013 spun datele companiei. Hackerii ar fi furat în august 2013 datele personale de la peste un miliard de conturi, explică Yahoo. Compania mai adaugă că este vorba despre un incident complet diferit de cel din 2014 când peste 500 de milioane de conturi ar fi fost afectate.

Yahoo a analizat înregistrările utilizatorilor, pe care compania le-a primit de la autorități. Apoi cei de la Yahoo spun că persoane necunoscute ar fi sustras date din conturile utilizatorilor în anul 2013. Din conturile afectate atacatorii ar fi putut obține nume, adrese adiționale de e-mail, numere de telefon, date de naștere, parole criptate și în unele cazuri întrebări de securitate necriptate, împreună cu răspunsurile corespunzătoare.

Yahoo a anunțat că dorește să îi informeze pe utilizatorii afectați și a anunțat măsuri pentru securizarea conturilor, precum schimbarea parolelor. Întrebările de securitate și răspunsurile vor fi de asemenea dezactivate de cei de la Yahoo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Angriff-auf-Daten-von-einer-Milliarde-Nutzer-article19332821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6