ATAC LA BMW

  • glaDaimler atacă BMW

China este cea mai importantă piață auto din lume. Dar în timp ce BMW sau Audi profită de creșterea puternică a pieței chineze, Daimler stă pe loc. Dar acest lucru se va schimba, în principal datorită partenerului chinez BAIC. Dar BMW nu rămâne impasibil.

 

Cu un acord de miliarde în China, Daimler vrea să promoveze revenirea lui pe cea mai importantă piață auto și să facă concurență rivalilor premium, BMW și Audi. După cum se vorbește în cercurile de afaceri, Daimler și partenerul său chinez Beijing Automotive au semnat un acord în timpul unei vizite a șefului de stat chinez Xi Jinping la Berlin. Acordul prevede extinderea producției de automobile și motoare la Beijing.Daimler operează cu BAIC într-un joint-venture, numit Beijing Benz (BBAC). De asemenea și BMW sau Opel doresc schimbări pe cea mai mare piață auto a lumii. Iar acțiunile ambelor companii au crescut semnificativ în indicele DAX.

 

Tranzacția planificată dintre Daimler și BAIC este estimată la aproximativ 1 miliard de euro. Daimler a confirmat, la cererea presei că există negocieri adecvate în curs. Șvabii cooperează cu Beijing Automotive deja de 10 ani. În noiembrie Daimler a investit 625 de milioane de euro la partenerul ei și a obținut 12% în cadrul Beijing Motor, ramura pentru automobile personale a producătorului chinez. Este pentru prima dată când un investitor străin obține o cotă atât de mare într-o companie de stat chineză.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-greift-BMW-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 61