Atac la Munchen/ MAE: Printre victime nu se află cetățeni români

07222024198951073

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit datelor obținute, până la acest moment, printre victimele atacului armat de la Munchen nu se află cetățeni români.

”În continuarea informațiilor privind atacul produs în Munchen, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a demarat procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt și cetățeni români. Astfel, conform datelor obținute, până la acest moment, printre victime nu se află cetățeni români”, se arată într-un comunicat al MAE transmis sâmbătă AGERPRES.

Totodată, întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situația o impunea.

”Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, au fost puse la dispoziția acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) și telefonul de urgență al oficiului consular +49 1602087789”, precizează MAE.

Astfel, la nivelul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetățenii români aflați în Munchen continuă să aibă la dispoziție numerele de telefon sus-menționate, operate în regim de permanență de Centrul de Contact și Suport. Totodată, cetățenii români aflați în străinătate pot să semnaleze orice situație deosebită și pe adresa de email callcenter@mae.ro, informează MAE.

Situația continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât și la nivelul Consulatului General al României la Munchen.

Citiți mai mult:

LIVE UPDATE Atac la Munchen: Nouă persoane ucise, alte 21 rănite | Autorul atacului, un germano-iranian în vârstă de 18 ani din oraș, s-a sinucis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =