Atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris era pregătit “să moară în numele lui Allah” (procuror)

Francezul în vârstă de 39 de ani împușcat mortal sâmbătă de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru “a muri în numele lui Allah”, a afirmat sâmbătă procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP.

*UPDATE Un bărbat, împușcat mortal pe aeroportul Orly din Paris | Ambele terminale de pe aeroportul Orly din Paris au fost redeschise (ADP) (FOTO)

*Bărbatul împușcat mortal pe aerportul Orly din Paris era un musulman radicalizat cunoscut autorităților

*Franța: Atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris a fost identificat drept Ziyed Ben Belgacem (presă)

*Tatăl și fratele bărbatului ucis pe aeroportul Orly din Paris, reținuți de poliție (sursă judiciară)

*Francois Hollande a salutat ‘curajul’ polițiștilor și militarilor de pe aeroportul Orly din Paris

*Franța: Panică pe aeroportul Orly, răbdare și lipsă de informare la bordul avioanelor după atac

Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat această patrulă strigând: “Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți”, a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă. Pe lângă, tatăl și fratele său, a mai fost plasat în arest și vărul agresorului.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ținut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-și apere colega și oamenii din jur, a explicat Le Drian. În prezent, femeia militar “se simte bine” după atacul “extrem de violent”, au declarat reprezentanți ai armatei franceze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1