Atacurile teroriste din Tunisia, Franța și Kuweit atrag condamnarea la nivel mondial

sousse-tunisia

Atacurile teroriste din Tunisia, Franța și Kuweit atrag condamnarea la nivel mondial

Liderii mondiali au condamnat în unanimitate atacurile teroriste care au zguduit cel puțin trei continente din Orientul Mijlociu în Africa de Nord și Europa, într-o singură zi susţinand zeci de vieti. În șirul de atacuri islamiste, un bărbat a fost decapitat la o fabrică de gaz din Franța, cel puțin 37 de persoane au fost ucise într-un atac la o moschee din Kuweit, iar 38 de cetateni au fost masacrați de către un om înarmat într-o stațiune pe plaja tunisiană.

Se ştie că toate cele trei atacuri au fost coordonate, dar grupul militant irakian al Statului Islamic (Isis) a revendicat responsabilitatea pentru atacurile din Kuweit și Tunisia. Condamnând vărsarea de sânge, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat într-un comunicat: “Departe de a rezolva lupta terorismului, aceste atacuri odioase vor consolida angajamentul Națiunilor Unite pentru a ajuta la înfrângerea celor aplecaţi spre crimă, distrugerea și anihilarea dezvoltării și culturii umane. “

Prim-ministrul David Cameron a spus pe Twitter: “Sunt bolnav de atacurile din Tunisia, Franţa şi Kuweit. Ţările noastre trebuie să fie unite în combaterea ororile de terorism”. Casa Albă și-a exprimat, de asemenea, solidaritatea cu alte națiuni, denunțând atacurile.

http://www.ibtimes.co.uk/tunisia-france-kuwait-terror-attacks-draw-worldwide-condemnation-1508200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 46