ATE,BT,TAXE..-:)

 646x404
ATE BANK CEA MAI CURATA BANCA DIN ROMANIA

                                              ATE Bank  cu o sucursala si in ORADEA, intrată pe 18 decembrie sub controlul omului de afaceri Dorinel Umbrărescu are un capital social de 37 mil. lei şi o rată de solvabilitate neobişnuit de mare, de aproape 42%, urmare preluarii de către Piraeus Bank a celei mai mari părţi a portofoliului de credite.Tranzacţia dintre Umbrărescu şi Piraeus Grecia, omul de afaceri român cunoscut pentru businessul cu lucrări de infrastructură rutieră s-a finalizat in martie 2013, pentru  10,3 mil. euro pentru 93,27% din ATE Bank România . Transferul s-a făcut după legea română.Grecii i-au lăsat lui Umbrărescu o bancă total curată, cu rata creditelor neperformante declarat㠓zero”. Este singura instituţie de credit în această situaţie, pe o piaţă pe care ponderea neperformantelor s-a dus spre 22%.

BT LA ROMA

                      Banca Transilvania, care in ORADEA are cele mai multe puncte de lucru, a deschis vineri o sucursala la Roma, prima unitate din Italia, care este destinata in special romanilor din aceasta tara, atat persoane fizice, cat si companii, a anuntat banca.“Extinderea in strainatate este o oportunitate de business pentru banca noastra. Relatiile romano-italiene si strategia pe care o avem pentru BT Italia vor contribui, cu siguranta, la cresterea organica a bancii”, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, citat intr-un comunicat.

TAXE PE 2014 IN ORADEA

Creșterile în fiscalitatea locală din acest an țin de inflație și de majorarea aplicată terenurilor agricole.2,5% este procentul de creștere a impozitului pe clădiri și auto, aferent inflației dar se aplică doar persoanelor fizice. Pentru cele juridice fiscalitatea, acestea rămân la nivelul anului trecut.Proiectul fiscal pe 2014 conține și alte creșteri sau modificări, care, estimează edilii, vor aduce un plus de un milion de lei la buget, adică 1% din totalul veniturilor din 2014.Pentru persoanele juridice se menține nivelul de impozitare la clădiri și terenuri, bonificația de 5% pentru achitarea integrală a impozitului până în 31 martie și facilitățile pentru investiții majore. Creșterea cu inflația se aplică pe imobilele și mijloacele auto ale persoanelor fizice. Impozitul pe terenul agricol crește cu procente cuprinse între 15 și 19%, taxa pentru certificatul fiscal de urgență crește la 25 de lei. Se păstrează neschimbat procentul de 10% acordat la plata integrală a impozitelor și taxelor la primul termen de plată din an.

—————————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile

……de taxe nu scapam………….

Nu aveti nimic de declarat? il intreaba vamesul pe calator.
– Ba da, papagalul meu.
– Atunci inseamna ca trebuie sa platiti o taxa. Sunt scutiti de vama numai papagalii impaiati.
Deodata se auzi o voce ragusita din bagaje:
– Iti arde de glume? Plateste imediat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 47