Atena își extinde termenul pentru porturi

RTR2WXQJ
Noi obstacole pentru Atena: guvernul grec evoluează greu în privința proiectelor lor convenite de vânzare a proprietății statului. Ar trebui ca în acest an să mai fie vărsați în trezoreria statului alte 1,4 miliarde de euro.
Privatizarea porturilor maritime grecești de la Piräus și Thessaloniki se întârzie și mai mult. Ofertele obligatorii pentru pachetul majoritar în cazul celor mai mari porturi grecești ar trebui depuse până la 30 noiembrie sau cel târziu la începutul lunii decembrie, spune șeful autoprităților de privatizare, Stergios Pitsiorlas, pentru ziarul Kathimerini.

Pentru Grecia vânzarea planificată a porturilor are o importanță majoră: Proiectele de privatizare se numără printre condițiile impuse de creditorii internaționali. Fără vânzări aceștia ar putea întârzia livrarea tranșelor viitoare din împrumut.

Deja de la stabilirea datei depinde succesul viitoarelor negocieri dintre guvernul grec și partenerii din UE, Banca Central Europeană și Fondul Monetar Internațional. De fapt părțile interesate, printre care se numără grupul chinez Cosco, operatorul portuar olandez APM precum și International Container Terminal Services cu sediul în Filipine, au primit deja un termen limită pentru depunerea ofertelor până la 30 octombrie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-dehnt-die-Hafen-Frist-article16160241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 2