Atena mai are nevoie de 74 de miliarde de euro

Heiss

Atena mai are nevoie de 74 de miliarde de euro

Cât de aproape sunt Grecia și creditorii de un acord? În timp ce unii fac semn cu fum alb, ceilalți resping propunerile Atenei. În spatele culiselor se estimează. Iar ceea ce reiese din estimări nu este deloc îmbucurător.

Cei trei mari creditori estimează că Grecia are încă o dată nevoie de capital proaspăt, de data aceasta în valoare de 74 de miliarde de euro. Asta reiese din calculele Băncii Central Europene, Comisia UE și Fondul Monetar Internațional.

În cazul în care FMI se implică în acest pachet de ajutor, va trebui să contribuie cu 16 miliarde de euro. O sursă spune că Grecia ar putea absorbi o parte din fonduri de pe piața de capital.

Atena a prezentat după luni de amânare un pachet de reforme și economii și l-a prezentat în fața FMI pentru a solicita un al treilea pachet de ajutor cu scadență la trei ani. După rapoartele din presa greacă guvernul speră să realizeze economii de cel puțin 53,3 miliarde de euro.

EU, FMI și BCE au verificat propunerile Atenei și au trimis în decursul dimineții duminicale estimările lor către grupul euro. Apoi acestea vor fi consultate în cursul după-amiezii. Potrivit insiderilor, lista grecilor pentru economii ar putea să constituie baza pentru discuții suplimentare cu Atena, în anumite condiții precise.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-braucht-noch-74-Milliarden-Euro-article15492646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 5 =