Atena prezintă o nouă listă de reforme

3ptq3649

Atena prezintă o nouă listă de reforme

Premierul grec Tsipras se întâlnește miercuri cu cancelarul german Merkel și cu șeful de stat francez Hollande. El nu vrea însă să apară cu mâinile goale. În lupta sa de a găsi un acord cu creditorii, Grecia poate primi o gură de aer.

La scurtă vreme înaintea unei noi întâlniri de top pentru a soluționa criza datoriilor, guvernul grec face propuneri Comisiei UE pentru noi propuneri de reformă, potrivit unui insider. Aceste planuri sunt acum verificate, spune un reprezentant al UE. Miercuri cancelarul german Angela Merkel se va întâlni cu președintele francez Francois Hollande și primul-ministru grec Alexis Tsipras, pe marginea summit-ului comun dintre UE și America Latină de la Bruxelles.

Tsipras se arată neînduplecat într-un interviu pentru ziarul italian “Corriere della Sera”, în privința anumitor puncte. El a avertizat că un eșec al negocierilor ar fi începutul sfârșitului pentru zona euro. Dacă Grecia nu reușește, atunci piețele vor fi imediat în căutarea următorului candidat. Dacă negocierile eșuează, costurile pentru contribuabilii europeni vor fi extraordinare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-legt-neue-Reformliste-vor-article15260441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =