Atena rambursează obligațiunile samurai

2015-07-13T093656Z-1694546996-GF10000157749-RTRMADP-3-EUROZONE-GREECE

Atena rambursează obligațiunile samurai

În timp ce Atena rămâne datoare cu următoarea rată la FMI, țara achită obligațiunile japoneze scadente. Astfel Grecia evită prima situație de incapacitate de plată față de creditori privați. Agențiile de rating lasă deoparte stiloul, FMI trebuie să renunțe la vechiul său rol.

În timp ce Grecia intră tot mai mult într-o situație financiară delicată față de Fondul Monetar Internațional, aceasta ține să își achite datoriile față de investitorii japonezi. După cum a anunțat banca japoneză Mizuho la Tokyo, Atena a efectuat plata a 20 de miliarde de yeni (144 milioane de euro). Aceste așa-numite bonduri samurai au fost emise de guvernul grec acum fix două decenii către investitori privați japonezi. Acestea sunt scadente marți.

Banca a primit dis de dimineață 20 de miliarde de yeni pentru capital și dobânzi, spune un purtător de cuvânt al băncii la Tokyo. Veniturile vor fi cedate înapoi către investitori. Bondurile samurai au fost emise pentru prima dată în 1970 către Banca Asiatică pentru Dezvoltare. Atunci investitorii japonezi au câștigat dreptul de a împrumuta bani în moneda țării.

Grecia vrea să își asigure accesul pe piețele de capital, iar acest lucru implică îndeplinirea obligațiilor sale față de investitorii privați, spune Sayuri Ito de la Institutul de Cercetare NLI din Tokyo. Fiecare nou titlu de datorie emis de Grecia însă, este interesant doar pentru investitori cu o mare toleranță la riscuri.

http://www.teleboerse.de/anleihen/Athen-zahlt-Samurai-Bonds-zurueck-article15512481.h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 9