Atena să nu își facă speranțe

Tsipras

Atena să nu își facă speranțe

Grecia, țară afectată de criză, provoacă din nou nervozitate creditorilor internaționali. Pentru că rezultatul alegerilor din această săptămână este neclar. Europenii nu mai vor sub nici o formă să renegocieze pachetul de ajutor.

Un nou guvern în Atena nu mai poate să își facă nici un fel de speranțe pentru vreo modificare a celui de-al treilea pachet de ajutor din partea partenerilor europeni. Nu va mai exista nici o renegociere la nivel politic pentru acest program, spune șeful grupului euro, Jeroen Sijsselbloem, la Luxembourg.

În cazul programului convenit în vară cu un volum de 86 de miliarde de euro nu sunt, cu toate acestea, stabilite toate detaliile, printre care reformele privind piața muncii. De aceea potrivit cuvintelor lui Dijsselbloem, mai sunt necesare alte discuții cu cei de la Atena. În Grecia cetățenii sunt așteptați pe data de 20 septembrie la urne.

Potrivit rapoartelor media fostul premier grec Alexis Tsipras a promis în timpul camapaniei sale electorale îmbunătățiri privind contractul de credit cu creditorii internaționali ai Greciei. Membru în consiliul de administrație al Băncii Central Europene (BCE), Benoît Coeuré, a declarat la reuniunea miniștrilor de finanțe că un nou guvern la Atena ar trebui să se poziționeze în spatele acordului privind pachetul de salvare.

După cuvintele șefului Fondului de Salvare Euro (ESM), Klaus Regling, autoritatea de supraveghere bancară verifică în acest moment băncile majore din Grecia, rezultatele ar putea fi făcute publice până la sfârșitul lunii octombrie. Pentru salvarea și dezvoltarea băncilor au fost deja pregătite 10 miliarde de euro din partea ESM, dar suma nu a fost transferată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-soll-sich-keine-Hoffnungen-machen-article15917896.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1