Atena va investi cu banii din privatizări

imago-st-0505-13530003-64461000

Atena va investi cu banii din privatizări

Extrem de dezbătută este problema direcției spre care Grecia să își investească veniturile din privatizări. Dar aparent țara s-a pus deja de acord cu creditorii în privința unei structuri. Asta servește intereselor Atenei.

Guvernul grec vrea să utilizeze veniturile din privatizarea proprietății de stat pentru investiții pe termen lung. Ministerul de finanțe din Atena a explicat faptul că s-a pus de acord cu creditorii internaționali privind structura noului fond, care trebuie umplut cu bani aduși de privatizarea proprietăților de stat.

Fondul cerut de creditori va înlocui fondul Taiped, care a fost fondat în anul 2011. Potrivit ministerului de finanțe, acesta va avea o cu totul altă logică și un cu totul alt mod de funcționare.

Acesta va fi mai degrabă un fond de investiții publice, precum există deja în Norvegia sau în Australia. Cu un orizont de 30 de ani, acesta va fi fixat pe termen lung. Pentru a nu vinde, sub presiune, proprietatea statului sub valoarea sa reală, fondul va avea de asemenea posiblitatea de a aștepta privatizarea până se întrunesc condițiile propice realizării ei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-will-mit-Privatisierungsgeld-investieren-article15679551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50