Atena vrea în 2017 pe piața de capital

7185895bb2e2f0101dfec3a06c0904c0

Premierul grec Alexis Tsipras consideră că țara sa va ieși poate mult mai repede din criză. Frânarea automată a datoriilor ar putea ajuta enorm, iar reducerea cheltuielilor sociale de asemenea.

Puternic îndatorată, Grecia vrea ca deja din anul următor să ajungă din nou pe piața liberă de capital. Sau cel puțin așa a declarat premierul grec Alexis Tsipras pentru ziarul săptămânal Realnews. Un acord cu creditorii pentru relaxarea datoriilor ar putea ajuta în această criză, spune vice-premierul grec Yannis Dragasakis pentru ziarul Naftemporiki.

Banca Central Europeană (BCE), Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional au pus la dispoziție Greciei trei pachete de salvare într-un volum total de mai multe sute de miliarde de euro pentru a salva țara din fața falimentului. Pentru asta țara trebuie acum să implementeze reforme sociale, reduceri ale cheltuielilor și majorări de taxe.

Dacă Grecia se va putea finanța din nou de pe piața publică, atunci ea trebuie să nu aibe nici un fel de obligații. În ultimii ani Grecia nu a putut să aleagă această cale pentru finanțare pentru că pe piața de capital investitorii cereau dobânzi atât de mari, datorită riscului mare de faliment în care se afla țara, încât guvernul grec nu și-a putut permite din punct de vedere economic să le achite.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-will-2017-an-Kapitalmarkt-zurueck-article17697211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 43