Atenție la aplicația falsă de PayPal!

PayPal-App-Trojaner-02

Atenție la aplicația falsă de PayPal!

Cine utilizează PayPal sau alte aplicații ale altor bănci pe smartphone-ul său Android, trebuie să fie foarte atent în perioada ce urmează. Dacă clienții vor face update-ul greșit, atunci escrocii vor pune mâna pe datele lor de acces.

Producătorul de software antivirus, Trend Micro, avertizează într-o postare pe blog cu privire la un atac asupra clienților mobile banking. Gangsterii trimit mesaje spam, care îndeamnă la instalarea unui update pentru aplicațiile de banking. Atacatorii au în vizor clienți ai PayPal, Commerzbank din Germania, ING sau Postbank.

Mesajele sunt aparent realizate în parte de amatori, Trend Micro arată un text cu diacritice puse greșit. Clienții care sunt însă nevoiți să efectueze actualizarea să fie atenți că pot prelua un trojan pe smartphone.

Software-ul malițios cere la instalare cedarea drepturilor de administrator al dispozitivului. Dacă o aplicație Android face așa ceva, atunci utilizatorii trebuie să se alarmeze. Deoarece dacă unei aplicații i se permite accesul în zone sensibile, atunci are mari posibilități de a produce daune.

http://www.n-tv.de/technik/Vorsicht-falsche-Paypal-App-article16059886.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 91 =