Atentie la AUCHAN – amendat după ce 18 clienţi au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare

auchan_romania_supermarket_91236800

In Oradea, hipermarketul Auchan, nu s-a remarcat prin curatenie si ordine demne de un nume atat de binecunoscut in Europa. Iata insa ca aceasta minima observatie de bun simt s-a dovedit autentica in acesta retea. Astfel
un magazin Auchan din Constanţa a fost amendat cu 30.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, în urma unui control la care au fost găsite 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător şi după ce, în această săptămână, 18 clienţi au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare.

“Tot pestele din Auchan dar si din Carrefour este decongelat si recongelat la loc, in conditii improprii, pentru a incorpora cat mai multa apa. De asta si arata ca dupa razboi. Nu inteleg cum de cumpara prostii asa ceva, in mod normal ar zace cu lunile in galanatare. Mare pacat ca a plecat Real-ul. Auchan e o caricatura de magazin cu marfa de proasta calitate si personal nesimtit. Am renuntat demult sa cumpar de la ei. Real-ul era cu zece clase peste”, spune un comentariu online.

 
Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, sâmbătă, inspectorii instituţiei au făcut verificări la sectorul de gastronomie al hipermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

În urma controlului, a fost găsită la comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare – orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la grătar – care nu respectau condiţiile de depozitare.

De asemenea, inspectorii CJPC au descoperit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă şi cremă de zahăr cu termenul de valabilitate depăşit.

”În spaţiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie primă (merluciu, file somon, medalion somon, păstrav) cu etichete reprezentând data congelării 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a făcut în condiţii improprii (imersate în apă) ce a dus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător”, se mai arată în comunicatul CJPC Constanţa.

Întreaga cantitate de preparate culinare şi materie primă – 140 de kilograme – a fost oprită de la comercializare.

Astfel, magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Controlul a fost făcut după ce, în urmă cu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare, în condiţiile în care au mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan din Constanţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4