Atentie la cazarea în propria casă, Airbnb, este un “ghimpe în coastă”, acuzat de sprijinirea terorismului

Platforma de închiriere locuințe, Airbnb, activa și în România, este un “ghimpe în coastă” pentru industria hotelieră de la New York. Acum conflictul dintre cele două părți este tot mai aprins. Într-un spot publicitar, hotelierii aduc acuzații grave platformei Airbnb.

Hotelierii de la New York luptă cu orice mijloace împotriva Airbnb. Asociația hotelierilor din oraș a publicat un videoclip, în care start-up-ul este prezentat ca fiind un pericol pentru siguranța publică. Clipul cu o durată de 30 de secunde prezintă imagini și citate din mai multe medii, care fac referire la atacurile teroriste de la Manchester de la începutul acestui an. În cazul atentatului ocazionat de un concert al Arianei Grande au fost ucise 22 de persoane.

Ce are asta de-a face cu Airbnb? Compania permite, potrivit asociației, existența unor oferte ilegale pe pagina sa. În clip, Airbnb este acuzată de faptul că societatea refuză să predea adresele a fix 40.000 de apartamente din New York către autoritățile locale. Hotelierii critică faptul că Airbnb pune la dispoziție aceste informații autorităților în alte orașe americane majore, precum Chicago, San Francisco sau New Orleans, dar nu și pentru New York.

O imagine din videoclip prezintă o razie împreună cu un citat din Business Insider, “”Manchester, UK. Poliția cercetează locuința, pe care autorul atentatului, Salman Abedi, l-a rezervat prin intermediul unei platforme online”.

În unele rapoarte de presă apărute la scurt timp după atentat s-a specificat că locuința în care a fost găsit făptașul a fost rezervată prin intermediul Airbnb.

Dar apoi s-a dovedit a fi o informație falsă. În schimb apartamentul a fost închiriat prin intermediul unui furnizor local.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hotels-werfen-Airbnb-Terrorismusnaehe-vor-article19977266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 73