ATENTIE LA DETALII

savy-interviewersAtenţi la detalii

Când ne căutăm un loc de muncă, încercăm să ne construim un CV cât mai atractiv, să scriem o scrisoare de motivare cât mai convingătoare, ne pregătim pentru interviu – ce vom spune, cum vom răspunde la întrebări.

Dar nu trebuie să uităm şi de micile detalii, pe care angajatorii nu le scapă din vedere. Sunt atenţi atât la cuvintele pe care le rostim, cât şi la pantofii pe care îi purtăm. Orice detaliu minor te pot scoate din competiţie.

Nu putem şti niciodată la ce anume vor fi atenţi sau ce este important pentru ei, dar sunt nişte mici trucuri pe care poţi să le faci pentru a face o impresie bună, să atragi atenţia de la micile detalii de care se pot lua.

1. Felul în care arăţi. Să te imbraci potrivit pentru un interviu nu este suficient. Trebuie să fi barberit, să ai o manichiură impecabilă, părul să arate îngrijit, să nu ai pete pe haine sau pantofi, orice detaliu care i-ar putea distrage atenţia de la lucrurile importante sau să denote neprofesionalism trebuie evitate.

2. Ă-urile dintr-o conversaţie. Toţi folosim această vocală mai mult sau mai puţin pentru a umple pauzele dintre cuvinte. De cele mai multe ori nici măcar nu realizăm folosirea ei. Folosirea ei constantă denotă că eşti emoţionat sau că nu eşti destul de pregătit. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vezi cât de des foloseşti această vocală şi care este motivul. Mai bine optezi pentru linişte, o pauză, până te gândeşti la ceea ce doreşti să spui, sau poţi să foloseşti una din următoarele fraze: “Numai o secundă să mă gândesc” sau “Aceasta este o întrebare foarte bună”.

3. I-a notiţe. Să iei notiţe în timpul interviului denotă că eşti interesat de poziţia pentru care candidezi. Să acorzi atenţie şi asupra tipului de agenda şi pix pe care îl ai, şi acestea trebuie să denote profesionalism, fără abţibilduri sau logo-uri. De asemenea trebuie să ai şi un pix de rezervă la tine.

Dacă acorzi atenţie acestor detalii minore, fără a atrage atenţie negativă asupra lor, intervievatorul se va putea concentra pe răspunsurile şi personalitatea ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8