Atentie romani, in Germania, deja, fiecare al doilea neamț cumpără falsuri de marcă

zoll-produktpiraterie-fakes-markenprodukte

Desi la noi nu e chiar o noutate, dar autoritatea vamală germană confiscă anual mărfuri falsificate în valoare de peste 100 de milioane de euro. Iar falsurile sunt din ce în ce mai rafinate.

Comerțul cu produse de marcă contrafăcute ia amploare. În anul 2014 vameșii germani au confiscat fix șase milioane de produse, în valoare de 137,7 milioane de euro. Cifra reală ar trebui însă să fie mult mai mare. Chiar și printre consumatori există un trend în creștere pentru cumpărarea de falsuri, arată rezultatul unui studiu publicat marți de Asociația de Cosmetică VKE.

Fiecare al doilea neamț a cumpărat deja mărfuri falsificate. Două treimi din persoanele chestionate online de TNS Infratest 1000 ar recurge din nou la cumpărarea de produse piratate.

Prejudiciile sunt în creștere, iar comerțul online ușurează munca piraților, spune Alwin Bogan de la Biroul Principal din Krefeld. Pe baza unor fotografii de pe internet se arată că falsurile nu se pot deosebi de produsul original. Uneori falsificatorii folosesc chiar și fotografiile originale pentru a-și promova copiile. De unde vine într-adevăr marfa, este greu de stabilit.

La Hamburg vameșii au descoperit anul trecut un container ce a sosit din China cu peste 16.000 de flacoane cu parfumuri de marcă falsificate. Acesta a fost declarat ca o livrare de vase de WC și coșuri pentru câini, iar destinația sa era Slovacia. Bogan spune că astfel de mărfuri sunt apoi vândute pe piața neagră. Iar acolo clientul va proba un parfum original, dar i se va împacheta un fals la plecare.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/produktpiraterie-jeder-zweite-kauft-gefaelschte-markenprodukte-1.2909446

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =