AT&T cumpără Time Warner pentru 100 de miliarde

95a48b939d9717f71b7b1753ddfe6041

O afacere gigant iese la iveală: concernul american AT&T preia compania de media Time Warner împreună cu CNN, HBO și Waner Bros. Se completează perfect, spun unii. Însă Donald Trump critică vehement tranzacția.

În SUA se întrevede o mega-preluare: concernul de telecomunicații AT&T înghite Time Warner și se implică astfel puternic în afacerile media. Potrivit companiei, a fost convenit un preț de 107,50 dolari pe acțiune, semnificativ peste cel mai recent curs de 92,50 dolari. De aici se calculează un preț de achiziție de 85,4 miliarde de dolari. Dacă este să includem și datoriile companiei, suma se ridică la nici mai mult nici mai puțin decât 108,7 miliarde de dolari. Corpurile de conducere ale ambelor companii au aprobat în unanimitate tranzacția, anunță AT&T.

Preluarea Time Warner se traduce în contopirea a două companii, care se completează perfect, explică șeful AT&T Randall Stephenson. Este o mare furie pentru clienți care plătesc o dată pentru conținut și apoi nu pot să aibe acces la el peste tot și pe orice dispozitiv, spune Stephenson. Obiectivul este ca astfel de situații să nu mai apară pe viitor.

Stephenson s-a arătat încrezător cu privire la posibile preocupări ale autorităților de supraveghere. Nu există nici un concurent care să dispară de pe piață, nu există reduceri ale concurenței, care să apară prin fuziunea celor două companii, spune acesta. Directorul Time Warner, Bewkes, a vorbit despre “o zi mare pentru Time Warner și pentru acționarii săi”. Ambele concerne au schimbat radical peisajul modern de media și comunicații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/AT-T-kauft-Time-Warner-fuer-100-Milliarden-article18914666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 42