AT&T ochește cumpărarea Time Warner

50099935dc8122ccf6b26ea3b2bfc1ba

Ar putea fi următoarea tranzacție de miliarde din acest domeniu: potrivit rapoartelor din presă, AT&T planifică achiziția Time Warner împreună cu televiziuni precum HBO și CNN. Concernul de telecomunicații ar fi dispus să achite chiar și 80 de miliarde de dolari.

Gigantul media Time Warner cu televiziuni precum CNN sau HBO sau studio-ul Hollywood numit Warner Bros ar putea să facă parte în curând din concernul de telecomunicații AT&T. Preluarea ar putea să se definitiveze deja în acest weekend și să fie anunțată luni în fața presei, raportează Wall Street Journal, Financial Times și serviciul de știri financiare Bloomberg.

Prețul probabil de achiziție a fost estimat la 80 de miliarde de dolari. Negocierile au fost deja accelerate, după ce Bloomberg a raportat joi despre posibilități de colaborare între cele două entități comerciale.

Chiar și Apple s-a interesat de compania Time Warner, aspect despre care s-a discutat deja cu câteva luni în urmă. Chiar și acum concernul iPhone se ocupă cu observarea situației, scrie Wall Street Journal. Nici una din companii nu a dorit să ofere informații cu privire la posibila preluare.

O tranzacție ar putea fi o dovadă suplimentară pentru existența unei tendințe înspre investițiile concernelor de telecomunicații în firme ce produc conținut.

Astfel că în SUA furnizorul de servicii prin cablu Comcast a cumpărat compania NBCUniversal care deține pachetul de televiziuni cu același nume și studio-ul de filme Universal.

Verizon, care deține deja AOL și diferite grupuri online de media precum Huffington Post, vrea să se implice la Yahoo, unul din pionierii internetului. Cu toate acestea, această tranzacție ar putea fi amenințată de recentul atac cibernetic asupra Yahoo, care a afectat cel puțin jumătate de milion de utilizatori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/AT-T-peilt-wohl-Kauf-von-Time-Warner-an-article18912151.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2