Au făcut ce-au vrut, codul fiscal s-a modificat-dar de ce e contestat și de cine

Ministrul Mişa: Contestarea OUG este legată de împiedicarea transferurilor profiturilor în alte ţări/ Tudose, cu referire la conducerea Dacia: Sindicaliştii doresc autostrăzi, dar compania externalizează profitul. Nu mai merge!

”O altă măsură, spunem noi, benefică, chiar dacă în media nu toată lumea e de acord cu noi – şi putem să înţelegem de ce nu este de acord cu această măsurăm pentru că măsura se referă la transpunerea Directivei 1164 de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale, care au incidenţă directă asupra funcţionării pieţei interne. Binenţeles că măsura este contestată fiindcă ea doreşte să limiteze deductibilitatea dobânzilor realizate între firmele multinaţionale din România şi companiile-mamă din afara ţării, pentru că această măsură doreşte să împiedice transferul profiturilor din România către alte ţări, pentru că această măsură doreşte să crească profitul în România, implicit impozitul pe profit achitat de aceste companii în România”, a declarat Ionuţ Mişa.

Ministrul Finanţelor a spus că această măsură va aduce beneficii bugetului de stat şi, implicit, cetăţenilor care vor beneficia de creşterea sumelor alocate pentru spitale, autostrăzi etc.

”E o măsură care, după cum am observat în media, este neglijată, dar, în opinia mea personală este esenţa şi reprezintă elementul care doreşte să atragă atenţia românilor, care, eu sunt convins, sunt extrem de inteligenţi să facă diferenţa, să nu meargă după fentă în a urmări transferul contribuţiilor şi să înţeleagă că contestarea acestei ordonanţe e legată mai mult de transferul acestor profituri în afara ţării şi de dorinţa de a împiedica posibilitatea statului român să impoziteze aceste companii”, a spus Mişa.

El a evocat experienţa sa ca şef al direcţiei Mari Contribuabili din cadrul ANAF.

”Sunt primul care a iniţiat controale la companii multinaţionale, sunt primul care a reuşit, cu o echipă de profesionişti, să aducă sute de milioane de euro de la o singură companie în urma unui control fiscal şi care a reuşit să determine sistemul bancar din România, prin intermediul băncilor care activează pe piaţă, să crească sumele declarate la plată către bugetul de stat”, a adăugat ministrul.

Tudose: Sindicaliştii doresc autostrăzi, dar compania externalizează profitul. Nu mai merge!

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, ca reacţie la protestul sindicaliştilor de la Mioveni, că, în timp ce aceştia cer autostrăzi, compania externalizează profitul, afirmând că ”nu mai merge” continuarea acestei situaţii.

”Am apreciat, cu ghilimele de rigoare, un protest al unor români susţinuţi de conducere, care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul – superb. Nu mai merge”, a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern. Peste şase mii de persoane au participat, marţi, la mitingul de la Mioveni, judeţul Argeş, sindicaliştii din industria auto arătându-şi nemulţumirile faţă de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. De asemenea, sindicaliştii s-au exprimat împotriva abandonării construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu.

Proteste în ziua adoptării OUG privind modificările la codul fiscal

Aproximativ 200 de persoane protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei, faţă de propunerile de modificare a Codului fiscal, pachet legislativ ce este analizat în şedinţa Guvernului.

Protestatarii s-au organizat pe o pagină de Facebook, ei spunând că 8 noiembrie este „Miercurea Neagră” pentru economia României.

„Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenţionează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanţă de Urgenţă), vor aduce haosul în planurile de afaceri şi în salarizare. În acest fel, inconştienţa guvernanţilor distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România”, conform organizatorilor protestului.

Oamenii veniţi în piaţă strigă: „PSD, Ciuma roşie”, „Jos, jos, jos, Guvernul mincinos”, „La puşcărie”. Au venit cu pancarte, steaguri şi portavoci. Unii dintre ei au venit chiar şi însoţiţi de copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5