Audi, BMW si Mercedes vor lucra din 2017 cu Here

60506358

Din anul 2017 trei mari constructori auto și anume Audi, BMW și Daimler vor să ofere serviciul de cartografiere Here ca o alternativă la serviciile similare oferite de Google. Schimbul de date se va face prin senzori integrați în automobil și ar trebui să ajute șoferii să ocolească ambuteiajele.

În masinile constructorilor germani de automobile – Audi, BMW și Daimler – va fi integrat pe viitor serviciul de cartografiere Here, care va primi în același timp date de la senzorii mașinii. Este vorba, printre altele de informații despre starea traficului și ambuteiaje, polei sau alerte de circulație. Serviciul ar trebui să fie implementat începând cu prima jumătate a anului 2017 folosind date de la Audi, BMW și Mercedes-Benz. Informațiile vor fi prelucrate în mod anonim, se mai spune în continuare.

Cele trei mari concerne auto au cumpărat anul trecut Here pentru suma de fix 2,6 miliarde de euro de la furnizorul de servicii telecom Nokia, cu perspectivă pentru viitoarele automobile autonome – iar obiectivul este dezvoltarea unei platforme proprii pentru servicii pe bază de locație și hărți tot mai precise. Este o cooperare relativ neobișnuită între producători, între care în mod obișnuit există o concurență acerbă.

Datele provenite de la senzorii din automobile ar treui să fie accesibile și pentru alți producători și ofertanți de servicii. Ei vor putea de asemenea să își adauge informațiile pe platformă. Este planificat un model de compensare pentru contribuția fiecăruia, spune managerul Here, Christof Hellmis.

Chiar și Volvo lucrează în prezent la un serviciu similar pe bază de cloud pentru șoferii automobilelor sale. Datele Here provin din serviciile cloud ale producătorilor individuali. Acestea sunt foarte compatibile între ele, chiar dacă în detaliu există și diferențe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-und-Co-starten-2017-mit-Here-article18722101.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 15