Audi deschide o fabrică de Q5 în Mexic

der-audi-standort-san-jose-chiapa-ein-hochmodernes-werk-auf-460-hektar-mit-rund-4200-beschaeftigten

Costurile reduse precum și numeroase acorduri de liber schimb fac din Mexic o țară foarte iubită de industria automobilistică. Audi finalizează acolo o nouă fabrică foarte modernă ce va fi folosită pentru asamblarea SUV-urilor sale Q5.

Audi și-a deschis prima sa fabrică de pe continentul nord-american. Astăzi este ziua în care se naște o nouă eră pentru producția de automobile premium în Mexic, spune CEO-ul companiei, Rupert Stadler la San José Chiapa. În fabrica din statul federal Puebla vor fi produse 150.000 de automobile anual din modelul Q5.

Cei de la Ingolstadt au investit acolo aproape un miliard de euro și au ridicat hale de asamblare, o instalație de presare, vopsitorii, un laborator de calitate, un centru de formare și un parc logistic pe o suprafață totală de 460 de hectare.

Fix 4200 de angajați vor fi angajați în această fabrică. Erste prima fabrică completă ridicată în Mexic de un constructor de automobile premium, spune directorul de producție, Hubert Waltl. Este una dintre cele mai moderne fabrici de pe continentul american. A doua generație de Q5 va fi prezentată joi la salonul auto de la Paris. SUV-ul va sosi pe piață la începutul anului viitor.

În jurul fabricii din San José Chiapa s-au așezat deja numeroși furnizori. Inițial circa 65% din piese vor fi fabricate la nivel local, pe termen lung însă ponderea va crește. În total în regiune vor fi create 20.000 de locuri de muncă în regiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-eroeffnet-Q5-Werk-in-Mexiko-article18766181.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2