Audi e-tron GT va fi un concurent direct pentru Tesla Model S

Porsche Mission E Cross Turismo concept

Întai a fost Tesla Model S, urmat de către Tesla Model X. Apoi Audi, Jaguar și Mercedes-Benz au prezentat planurile lor pentru modelele lor electrice cu autonomie mare care vor reprezenta concurența directă. Acum germanii ne tachinează cu planurile lor pentru mai multe automobile electrice care să concureze cu Tesla, ultimul anunțat fiind Audi Sport e-tron GT.

Dezvăluit într-un singură schiță-concept în timpul unei conferințe de presă de la Ingolstadt, e-tron GT se pare că are ca obiectiv să concureze direct cu Tesla Model S, un sedan hatchback cu autonomie ridicată. Primul automobil electric al brandului premium din grupul VW va fi un crossover electric Audi e-tron, care va fi lansat mai târziu în acest an și va ajunge la reprezentanțe înainte de 31 decembrie. e-tron GT care va fi mai coborât și mai ușor nu va ieși pe piață imediat, dar este probabil să ajungă în primii ani ai deceniului următor.

Știm deja că al doilea model Audi e-tron propulsat de baterii este probabil să fie un hatchback compact cu cinci uși, similar în dimensiuni cu actualul A3 e-tron, hibrid plug-in. Al doilea automobil se va vinde cel mai probabil în volume mari, dar este clar că Audi simte că gama e-tron de vehicule complet electrice trebuie să includă competitori high-end pentru ambele modele mai scumpe de la Tesla.

La scurta conferință de presă Audi, e-tron GT a fost prezentat ca un produs viitor, provenit specific de la sub-brandul orientat spre performanță, Audi Sport. Compania a spus de asemenea că va fi construit la fabrica de specialiști Böllinger Höfe care acum asamblează supercar-ul Audi R8. Acest lucru sugerează că viitorul Audi e-tron GT ar putea fi de volum mic dar de performanță mare.

https://www.greencarreports.com/news/1115788_audi-e-tron-gt-electric-super-sedan-to-challenge-tesla-model-s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 92