Audi E-Tron în teste rutiere

Audi trimite un E-Tron în teste rutiere, în ambalaj de camuflaj. La finalul verii 2018 acest automobil electric cu o autonomie de până la 500 de kilometri va sosi pe piață.

SUV-ul complet electric este deocamdată îmbrăcat în material de camuflaj. Doar în vara nului viitor ne vor arăta cei de la Audi versiunea de serie a E-Tron. Aproape doi ani au trecut de la studiul tehnic corespunzător bazat pe conceptul E-Tron Quattro, prezentat pentru prima dată la IAA 2015. În timp ce între designul studiului și cel al modelului de serie vor exista în mod normal o serie de diferențe, din punct de vedere tehnologic, totul este diferit.

SUV-ul poziționat în clasa superioară de automobile are o lungime de circa 4,90 metri și a fost anunțat pentru prima dată în urmă cu doi ani de zile. El va fi propulsat de trei motoare electrice. Un motor electric va acționa puntea față, celelalte două sunt amplasate pe spate. Puterea totală oferită se va ridica la 435 de cai putere. În cazul unei accelerări bruște, sistemul de distribuție a puterii se poate adapta pentru a oferi 503 cai putere și un cuplu motor de peste 800 Nm.

Accelerația standard până la 100 km/h ar trebui să se petreacă în mai puțin de cinci secunde. Viteza maximă va fi de 200 km/h. Cine dorește să atingă des această viteză maximă, sau cine are obiceiul de a accelera cu piciorul la podea, nu va avea nici o șansă să obțină autonomia estimată de 500 de kilometri.

Alimentarea cu energie este asigurată de o baterie cu capacitatea de 95 de kilowați-oră și este amplasată între axele din podeaua compartimentului pentru pasageri. Ea poate fi reîncărcată atât prin curent continuu, cât și alternativ. Potrivit datelor de la Audi, o încărcare cu curent continuu de la o priză specială de încărcare cu o capacitate de 150 kWh va dura aproximativ 50 de minute. Dar acumualtorii pot fi încărcați și în timpul călătoriei. La viteze mici automobilul frânează doar prin intermediul motoarelor electrice, iar șoferul poate alege nivelul de recuperare al energiei.

http://www.n-tv.de/auto/Audi-e-tron-ein-Stromer-im-Tarnkleid-article19943488.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 37