Audi înregistrează un record în vânzări

f9871458ce160638bbc5da3dfda982ee

Deși compania este implicată și ea în scandalul privind emsiile produse de automobile, pentru Audi anul 2016 a fost un an de succes. Filiala VW de la Ingolstadt vinde mai multe mașini ca niciodată. Cu toate acestea, acest producător german de automobile premium rămâne în urma concurenților Mercedes-Benz și BMW.

Audi a vândut în 2016 mai multe automobile diesel decât în anul precedent, în ciuda implicării sale în scandalul emisiilor. Directorul de operațiuni, Dietmar Voggenreiter, a spus pentru publicația Welt că a trecut un an extrem de provocator și bogat în evenimente. În ciuda acestei caracterizări, concernul a vândut 1,87 milioane de automobile, deci cu 3,8% mai mult ca și în anul 2015 și mai multe ca niciodată. În ciuda creșterii marca cu patru cercuri a ajuns pe locul trei în topul producătoril germani de automobile premium, în spatele concurenților Mercedes-Benz și BMW.

Voggenreiter crede că este foarte probabil ca Audi să vândă în continuare automobile cu motoare diesel pe piața din SUA, în ciuda scandalului. De la ulți clienți și comercianți din SUA se tot aude că ar vrea să aibe din nou mașini cu motoare diesel, în special când vine vorba de SUV-uri de mari dimensiuni, mai adaugă acesta. Nu există încă nici o decizie, dar ne putem imagina că, clasa superioară de SUV-uri are un potențial enorm pentru diesel și pe viitor. VW a anunțat că pe viitor nu va mai vinde în SUA automobile cu motoare diesel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-erzielt-Verkaufsrekord-article19495971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8