Audi oferă un update pentru clienții cu motoare diesel

În scandalul emisiilor Comisia UE cere retragerea imediată a vehiculelor manipulate din traficul rutier. Audi oferă acum un program voluntar și gratuit de modificare a parametrilor motorului pentru până la 850.000 de automobile.

După Daimler chiar și constructorul auto Audi a inițiat o acțiune voluntară de rechemare pentru automobile diesel. Audi oferă, după datele companiei, un program de modificare, pentru până la 850.000 de automobile cu categoriile Euro 5 și Euro 6 în Europa și alte piețe. Mașinile vor primi o actualizare software gratuită.

Obiectivul declarat al Audi este ca prin acest update emisiilor de dioxid de azot în interiorul orașelor să fie redus și astfel mașinile să ocolească posibile interdicții de acces. Rechemarea este efectuată într-o colaborare strânsă cu Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate, chiar și pentru anumite modele de la VW sau Porsche, care sunt echipate cu exact aceleași componente. Nu sunt incluse în campania de rechemare piețele din SUA și Canada.

În urmă cu câteva zile sub acuzația manipulărilor emisiilor, constructorul auto Daimler a inițiat o acțiune de rechemare pentru peste trei milioane de automobile diesel din marca Mercedes-Benz în Europa. Concernul se dezminte de acuzațiile de a fi inclus un dispozitiv ilegal de deconectare.

În afară de asta crește tot mai mult presiunea Comisiei UE: după datele oferite de “Süddeutschen Zeitung”, Comisia UE își pierde răbdarea cu statele membre și cu producătorii auto. Într-o scrisoare către toți miniștri transporturilor din statele membre, comisarul european pe probleme de industrie, Elzbieta Bienkowska, cere ca vehiculele manipulate să fie retrase imediat din traficul rutier. Dacă spre exemplu automobilele manipulate cum sunt cele de la VW nu vor fi modificate până la sfârșitul acestui an, atunci ele vor fi retrase din anul 2018.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-bietet-Diesel-Kunden-Update-an-article19948481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8