AUDI PROFITA

  • 2-format43A fost cândva o criză de vânzări în Europa

Anul 2013 a fost pentru industria auto unul dintre cele mai slabe din istorie. Dar deja pe la sfârșit, trendul a început să se schimbe iar această schimbare se poate vedea și în anul 2014. În timp ce Audi profită împreună cu producătorii de automobile de lux, s-ar putea să dispară din peisaj un francez, Renault.

 

După redresarea vânzărilor de mașini în Europa pe sfârșitul anului trecut, acestea mai recuperează în luna ianuarie a acestui an. Luna trecută în Uniunea Europeană au fost înmatriculate 935.640 de autovehicule noi. Cifra reprezintă o creștere cu 5,5% față de aceeași lună a anului trecut, conform datelor furnizate de asociația ACEA. Iar luna ianuarie a fost a cincea lună consecutivă în care s-au înregistrat creșteri semnificative.

 

În țările UE la care se adaugă țările Asociației Europene a Liberului Schimb, EFTA, creșterea a fost de 5,2% până la cifra de 967.778 de vehicule. Toate piețele importante din Europa au contribuit la această creștere. Piața a crescut deosebit de puternic în Marea Britanie, cu 7,6% și Spania. Dar nici Germania nu rămâne mult în urmă, cu o creștere de 7,2%. În Italia, de asemenea, s-au vândut cu 3,2% mai multe automobile, în timp ce Franța s-a bucurat de o creștere mai puțin decât modestă, de doar jumătate de procent.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-und-Renault-fahren-vorweg-article12297031

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35