Audi recheamă 330.000 de automobile

Datorită unei probleme cu încălzitorul suplimentar, constructorul auto Audi ordonă ca 330.000 de automobile să fie rechemate în service doar în Germania. Există pericolul de supraîncălzire, iar în cel mai rău caz pot apărea incendii. Clienții afectați au fost informați corespunzător.

Audi trebuie să recheme în Germania 330.000 de automobile în service, datorită pericolului de incendiu. În cazul vehiculelor din seria A4, A5 și Q5, din anii 2011 și 2015, încălzitorul suplimentar se poate supraîncălzi și poate provoca astfel un incendiu mistuitor, declară un purtător de cuvânt al Audi, de la Ingolstadt.

Audi a rechemat deja în luna octombrie 250.000 de automobile în SUA datorită aceleiași probleme. Nu au existat pagube pentru proprietari sau cazuri de incendiere a automobilelor. Unii clienți au luat în serios mirosul de fum, spune un purtător de cuvânt de la Audi. El a sfătuit clienții să oprească încălzirea auxiliară și să oprească imediat mașina dacă simt miros de fum. Vehiculele afectate pot fi utilizate în continuare până la efectuarea reparațiilor.

Sistemul de încălzire suplimentară încălzește mai rapid vehiculul pe timpul iernii, decât ar face-o doar pe baza căldurii de la motor. Se pare că există pericolul ca rezistențele să se supraîncălzească. Consola centrală va suferi modificări în service, încălzitorul suplimentar va fi ajustat la toate mașinile afectate și se va instala un software îmbunătățit. Operațiunea poate dura câteva ore. Audi nu a dorit să facă precizări cu privire la costurile acțiunii de rechemare.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-ruft-330-000-Fahrzeuge-zurueck-article20195752.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1