Audi RS 3 Sportback primește 400 de cai putere

De multă vreme cel mai puternic Audi RS 3 era disponibil doar ca limuzină. Acum automobilul cu cinci uși și cinci cilindri se ridică la înălțimea renumelui. Noul pachet este prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva.

După limuzina Audi lansează și versiunea Sportback, tot cu cinci uși, a lui RS 3, care are un nivel corespunzător de performanță. Sportivul compact actualizat se bazează pe arhitectura lui A3 și își face apariția la Salonul Auto de la Geneva. Introducerea pe piață se va face în luna august la un preț de 54.600 de euro. Se poate comanda însă deja din luna aprilie.

La fel ca și fratele cu patru uși prezentat la finalul anului 2016, RS 3 va veni cu două variante de caroserie, un motor în cinci cilindri cu un volum de 2,5 litri. În locul celor 367 de cai putere oferiți de versiunea anterioară, acesta va atinge pragul de 400 CP. Motorul turbo livrează un cuplu motor de 480 newtonmetri, care este distribuit permanent la toate patru roțile prin intermediul unei transmisii cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Un sprint la 100 km/h durează 4,1 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h. La cerere ea poate fi ajustată la 280 km/h. Consumul este estimat de producător la 8,3 litri.

Șasiul a fost ajustat în direcția sportivității. O configurare simplificată, inclusiv o caroserie mai joasă cu 2,5 centimetri precum și o lățime mai mare a punților asigură o stabilitate mai bună în viraje și o manevrabilitate sporită. În mod standard la bord veți găsi un sistem de direcție progresivă cu raport variabil și roți cu jenți de 19 inch. La cerere se pot adăuga plăcuțe ceramice de frână.

http://www.n-tv.de/auto/Audi-RS-3-Sportback-bekommt-400-PS-article19699529.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 16