Audi se luptă cu probleme în China

În lupta pentru titlul de cel mai bun producător premium Audi este în urma concurenților BMW și Daimler. Un motiv ar fi faptul că vânzările din China stagnează. Începutul de an lasă întrebări deschise, dar un singur lucru este clar.

După un prim trimestru slab Audi este din nou pe drumul cel bun. După cum era de așteptat, veniturile cât și vânzările au urcat ușor în anul 2017. Randamentul operațional ar trebui să se situeze între 8 și 10%. În primele trei luni ale anului subsidiara Volkswagen și numărul trei de pe piața automobilelor premium s-a situat în această marjă, dar a înregistrat o scădere a vânzărilor.

Vânzările au scăzut cu peste șase procente la un total de 487.434 automobile, anunță cei de la Audi. Motivul ar fi o scădere importantă a vânzărilor din China, unde producătorul de automobile premium are conflicte cu dealerii privind condițiile și contractele. Audi vrea, printre altele, ca în viitor să le ofere clienților chinezi automobile prin intermediul a două grupuri de dealeri, nu doar o singură rețea cum a fost până acum. Directorul financiar al VW, Frank Witter, a explicat miercuri că marca se află pe drumul cel bun spre soluționarea litigiului.

Având în vedere vânzările reduse, Audi a înregistrat de asemenea și o scădere ușoară a cifrei de afaceri de la 14,5 la 14,4 miliarde de euro. Rezultatul operațional a scăzut și el de la 1,3 miliarde la 1,24. În aceeași perioadă a anului precedent cei de la Audi au trebuit să suporte o presiune exercitată de rechemările de automobile cu probleme la airbag-urile Takata. Randamentul operațional al vânzărilor a scăzut și el în primul trimestru din 2017 de de la 9% la 8,7%.

Producătorul de motociclete Ducati, care face parte din portofoliul Audi, a avut de asemenea un început slab de an. Livrările au scăzut la un total de 12.530 de unități, deci mai puțin cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu privire la mărcile de motociclete relevante pentru Audi în segmentul peste 500 de centimetri cubi, pentru anul 2017 este de așteptat să existe și o ușoară scădere a cererii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-kaempft-mit-Problemen-in-China-article19822646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =