Audi și BMW au planuri mari

02f049ce891ffbcbc4d766fb2de201ef

În nu mai mult de patru ani ar trebui să se construiască în Mexic mai multe mașini decât se construiesc azi în Franța, Italia și Marea Britanie luate la un loc. Iar atunci regiunea de peste ocean va deveni al șaselea cel mai mare producător de mașini din lume.

Prin intermediul unor investiții de miliarde din partea Audi, BMW și a altor concerne auto, Mexicul ar trebui ca peste patru ani ajungă să producă mai multe automobile decât Franța, Italia și Marea Britanie luate la un loc. Conform unui studiu al companiei de consultanță Roland Berger, producția de automobile va crește acolo anual cu 9 procente până la un total de 5 milioane de automobile în anul 2020. Astfel Mexicul va depăși Coreea de Sud și va deveni al șaselea cel mai mare producător auto din lume, direct în spatele Germaniei.

Audi va da în scurtă vreme în folosință fabrica sa din Mexic, iar în a doua jumătate a anului vor ajunge pe străzile din San José Chiapa primele unități din modelul Audi Q5. Astfel compania se va putea folosi de potențialul de creștere al Americii, iar nivelul ridicat al valorii adăugate locale va amortiza efectele fluctuațiilor valutare.

BMW va sărbători în luna iunie prima lopată dată la construcția fabricii sale din San Luis Potosí, iar din anul 2019 de acolo vor ieși automobile funcționale. VW, General Motors, Ford, Nissan, Honda, Toyota sau alți producători au deja fabrici în Mexic, iar alții construiesc unele noi.

Potrivit lui Roland Berger, astăzi două treimi din automobilele construite în Mexic sunt exportate către SUA și Canada. Mulțumită acordului de liber schimb, exportul către Asia și Europa va crește însă enorm.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-und-BMW-haben-grosse-Plaene-article17714911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24