Audi si Skoda recunosc că 3,3 milioane de masini folosesc softul modificat al Volkswagen

_85787962_85787961

Audi si Skoda recunosc că 3,3 milioane de masini folosesc softul modificat al Volkswagen

Audi si Skoda spun ca au un total de 3,3 milioane de mașini sunt echipate cu software-ul care a permis Volkswagen să trișeze în testele de emisii din SUA. Din aproape 2,1 milioane de autovehicule Audi afectate la nivel mondial, 1, 42 de milioane sunt în Europa de Vest, din care 577,000 în Germania, și aproape 13.000 în SUA.

Cu sediul în Cehia, Skoda a declarat că 1,2 milioane de autoturisme din modelele sale au fost implicate. Separat, procurorii germani au început o anchetă împotriva fostului șef VW.

Fostul director executiv al VW, Martin Winterkorn va fi investigat pentru “acuzațiile de fraudă în vânzarea de mașini cu date manipulate privind emisiile”, au anunţat luni autoritățile germane.

Modelele Audi afectate includ A1, A3, A4, A5, A6, TT, modelele Q3 și Q5, a declarat un purtător de cuvânt pentru agenția de știri Reuters. VW a anunţat săptămâna trecută că 11 milioane de automobile din cadrul grupului ar putea fi afectate.

Scandalul a fost dezvăluit după ce Agenția de Protecție a Mediului din SUA a constatat ca unele masini diesel au fost echipate cu dispozitive care ar putea detecta momentul testării și ar putea schimba performanțele mașinii pentru a îmbunătăți rezultatele.

Compania germană şi-a cerut scuze pentru încălcarea încrederii consumatorilor, iar vineri, a anuntat ca directorul executiv Matthias Mueller va demisiona, fiind înlocuit de Martin Winterkorn.

http://www.bbc.com/news/business-34377443

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14