Audi Sport se pregătește de lansarea unui vehicul electric în 2020

Orice model electric va fi cu siguranță un succes mai mare decât eșecul suferit de Audi R8 E-Tron. Audi Sport, divizia de performanță a constructorului auto german, intenționează să conducă ofertele mainstream ale companiei prin crearea unor modele noi de automobile electrice. Primele dintre aceste mașini sport electrice le vom putea vedea pe șosea în câțiva ani, a declarat șeful Audi Sport, Stephan Winkelmann, pentru Autocar.

Winkelmann a dat de asemenea de înțeles că o parte din viitoarele vehicule electrice de la Audi Sport vor fi crossovere. Acest segment este important pentru că aceste modele sunt populare peste tot în lume. Prin crearea unui SUV electric orientat spre performanță și cu gardă la sol ridicată, compania ar putea crea un singur produs pe care să îl vândă pe fiecare din piețele auto majore, în Europa, SUA sau America de Nord.

Audi Sport, cunoscută și sub numele de Quattro GmbH acum ceva vreme, a suferit un eșec răsunător la tentativa sa de a pătrunde pe piața vehiculelor electrice. Divizia a investit puternic în crearea unei variante electrice de la Audi R8, dar idea nu a funcționat niciodată. Când acest supercar electric a fost pus în cele din urmă la vânzare, firma a reușit să vândă mai puțin de 100 de exemplare până ce a decis să oprească producția.

De la acest incident nefericit, Audi a început să ia mai în serios vehiculele electrice. Compania va începe să construiască E-Tron Quattro în 2018, un crossover de lux, dar și o versiune cu mai mult stil a lui E-Tron Sportback concept, programat pentru anul 2019. Apoi gamei de modele i se vor alătura un sedan electric și o mașină de oraș.

https://insideevs.com/audi-sport-preps-launch-performance-electric-car-2020/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =