Audi vrea să reducă costurile cu câteva miliarde

În cazul constructorului auto Audi manipulările motoarelor diesel se va dovedi o afacere costisitoare. Potrivit insiderilor concernul vrea ca din acest motiv să reducă masiv costurile de dezvoltare. Noile automobile electrice vor recuceri terenul pierdut.

Audi, subsidiară a VW afectată de manipulările motoarelor diesel vrea, potrivit informațiilor oferite de insideri, să reducă costurile până în anul 2022 cu zece miliarde de euro. În același timp vor fi lansate pe piață în următorii ani cinci modele noi complet electrice, raportează agenția de știri Reuters.

Obiectivul este menținerea mărcii Audi la un randament al vânzărilor de cel puțin opt procente, prin introducerea a cât mai multe modele electrice în gamă. Colaborarea cu altă subsidiară VW, Porsche, va fi dezvoltată suplimentar. Un purtător de cuvânt al Audi a refuzat să comenteze informațiile.

Marca cu patru cercuri se luptă cu urmările scandalului diesel precum și cu probleme interne, o marcă ce era obișnuită cândva să fie concurența pentru producătorii premium de dimensiuni mult mai mari, precum Mercedes sau BMW. În China, cea mai mare piață de automobile din lume, și cea mai importantă piață individuală pentru Audi, un litigiu cu dealerii a determinat prăbușirea vânzărilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Audi-will-Kosten-um-Milliarden-senken-article19961919.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 49