Augmented Reality va ușura achiziția de mobilă

Vizita în magazinele de mobilă este de multe ori o activitate stresantă. Tehnologiile de Augmented Reality vor ușura cumpărarea de mobilă pentru acasă. Cu toate acestea, tehnologia trebuie să se mai maturizeze.

Cum va arăta asta acasă? Se va potrivi în acel colț? Cine a văzut cel puțin odată un obiect de mobilier într-un magazin de specialitate sigur a stat să își pună aceste întrebări. Cu ajutorul tehnologiilor de Augmented Reality comercianții de mobilă vor să facă deciziile mai ușoare pentru clienții lor. Toată lumea ar trebui să găsească obiectul perfect de mobilier cu ajutorul asistenților digitali. Iar asta foarte comod, chiar de acasă.

Conceptul funcționează mai exact așa: clientul încarcă o aplicație pe smartphone și tabletă. Apoi prin intermediul camerei încorporate el vizualizează spațiul înconjurător, cum ar fi colțul camerei unde urmează să stea noul obiect de mobilier. Pe ecran se pot afișa atunci obiecte de mobilier cum ar fi scaune sau dulapuri, în mărimea lor reală, pentru a verifica dacă se potrivesc. Aplicația prezintă de fapt modul în care diferite obiecte de mobilier vor arăta în propria casă.

Deja de câțiva ani Ikea a făcut un pas decisiv în direcția Augmented Reality (AR). Din toamnă compania vrea să lanseze o aplicație comună cu cei de la Apple. Proiectul gigantului suedez arată că tehnologia are un potențial imens pentru viitor, în special în segmentul de mobilier, spune Martin Groß-Albenhausen de la Asociația Germană pentru E-Commerce și Livrări Online.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Augmented-Reality-soll-Moebelkauf-erleichtern-article19978877.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 93