AUR GERMAN

  • An-employee-of-Deutsche-Bundesbank-points-at-a-gold-bar-during-a-news-conferenceSe întoarce aurul de la Paris

Germania nu își mai plasează  rezervele de aur în afara țării. Dar cel puțin numărul de lingouri de aur ce sunt depozitate în Franța a scăzut dramatic în ultimul an. Iar asta datorită faptului că depozitul de la Paris ar putea fi desființat complet.

 

Banca Centrală germană intenționează astfel, prin transferul unor cantități mari de aur, să desființeze complet depozitul lor de aur de la Paris. 32 din cele 37 de tone de metal prețios au fost deja recepționate din depozitul din capitala franceză. Iar restul de 5 tone urmează să sosească de la depozitul rezervei federale a SUA de la New York.

 

Președintele Băncii Centrale, Jens Weidmann, a estimat că până la sfârștiul anului 2013 valoarea aurului depozitat în străinătate se situa în jurul sumei de 1,1 miliarde de euro. Bundesbank-ul a anunțat la începutul anului trecut că intenționează ca până în anul 2020 să aducă înapoi în Germania aproape 700 de tone de aur din rezervele germane. Atunci ar fi depozitată în Germania aproximativ o jumătate din rezerva totală de 3400 de tone de aur. Metalul prețios a fost transferat în anii 50 și 60 în proprietatea Bundesbank ca urmare a unor serioase contracte comerciale externe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1