Aurubis depășește așteptările

Cifre puternice de la Hamburg: topitorii de cupru de la Aurubis au înregistrat afaceri mai bune decât era de așteptat. Profitul și vânzările au crescut. Directorul Aurubis, Jürgen Schachler, poate confirma obiectivele fixate pentru anul fiscal curent, care se încheia odată cu luna septembrie.

Cel mai mare concern producător de cupru din Europa, Aurubis, și-a sporit semnificativ profitul. Rezultatul operațional înainte de taxe a crescut în al doilea trimestru comercial din anul 2016/2017 cu aproape o treime, pentru un total de 100 de milioane de euro, anunță Aurubis. Anterior analiștii chestionați au estimat rezultatul la 90,6 milioane.

Ca motiv pentru creștere concernul a menționat afacerile bune cu reciclarea cuprului și o cerere mare pentru concentratul de cupru, căruia s-au aplicat taxe ridicate de topire. De asemenea, efectele valutare pozitive au avut de asemenea un efect important asupra rezultatului. Vânzările concernului au urcat în perioada dintre ianuarie și martie cu 27% pentru un total de trei miliarde de euro.

Directorul executiv Jürgen Schachler a confirmat obiectivele pentru anul fiscal curent, care se încheie odată cu luna septembrie 2017, iar profitul va urca semnificativ pe întregul an, ceea ce corespunde unei marje de profit de zece procente. Anul trecut rezultatul înainte de taxe s-a ridicat la 213 milioane de euro.

Aurubis produce cupru de calitate foarte ridicată din concentrat de cupru și materiale reciclabile, după cum se precizează în prezentarea oficială a companiei. Concernul de la Hamburg livreză către clienții săi produse intermediare, cum ar fi tije, sârme, foi sau benzi de cupru și din aliaje de cupru.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aurubis-uebertrifft-die-Erwartungen-article19841214.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 23