Aurul este căutat

Zertifikate-Anouch-Wilhelms-1512101453-18Cursul acțiunilor este pus sub presiune la nivel mondial. Prețurile în scădere la petrol sunt doar un motiv. Acționarii caută alternative și se îndepărtează de riscuri. O veche cunoștință a devenit din nou atrăgătoare.
Riscurile din jurul globului îi determină pe investitorii de pe piețele financiare să investească tot mai puternic în aur. Prețul metalului prețios a urcat de la începutul lunii noiembrie 2015. O uncie de aur de calitate superioară (circa 31,1 grame) costă 1115 dolari americani. Acest nivel reprezintă o creștere de 13 dolari față de prețul atins în ziua de luni.

Motivul pentru nevoia urgentă de siguranță a investitorilor sunt prețurile în scădere la petrol, precum și semnalele slabe date de majoritatea piețelor de acțiuni. Prețurile la petrol au scăzut în noaptea dinspre marți din nou sub pragul de 30 de dolari pe baril.
Pe bursele asiatice s-a mers la vale. Indicele bursier chinez, Shanghai Composite a pierdut 6,4%, Shenzen Composite doar 6%. Bursa japoneză din Tokyo a închis de asemenea cu un minu semnificativ. Chiar și în Germania cursul a avut de suferit.

La toate acestea se adaugă potrivit economiștilor politica monetară. Mulți acționari estimează astfel o expansiune rapidă a inundației de bani din partea Băncii Central Europene. Asta este și părerea analistului Eugen Weinberg de la Commerzbank, care spune că anunțul de joia trecută a președintelui BCE Mario Draghi semnalizează o nouă ameliorare a politicii monetare.

http://www.teleboerse.de/rohstoffe/Gold-wird-als-sicherer-Hafen-gesucht-article16853891.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =