AUSTERA ITALIE

  • -Italia se decide pentru un pachet de austeritate de miliarde

Primul ministru italian Renzi se bazează pe planuri de austeritate drastice. Guvernul de la Roma a fost de acord cu reduceri de cheltuieli de 4,5 miliarde de euro. Țara dorește să lucreze la o slăbire a limitei de deficit UE.

 

Guvernul italian a fost de acord cu măsurile de austeritate și reducerile de cheltuieli în miliarde. Așa că va finanța, printre altele, reducerile de taxe promis în acest an, în valoare de 6,7 miliarde de euro. Cheltuielile ar urma să fie reduse cu un total de 4,5 miliarde de euro, a declarat primul ministru italian Matteo Renzi, după o reuniune a cabinetului de la Roma. De asemenea, ar urma să sporească veniturile din colectarea TVA. Renzi a promis în luna mai că va reduce impozitul cu aproximativ 80 de euro pentru cei cu venituri lunare reduse. Guvernul a ajuns acum la un acord privind finanțarea și pentru unele fundamente ale bugetului pentru următorii 3 ani. Prognoza de creștere pentru anul în curs s-a redus de la 1,1% la 0,8% din produsul intern brut.

 

Renzi a confirmat de asemenea ținta deficitului public de 2,6%. În același timp acesta dorește să lucreze la o slăbire a limitei de deficit al UE. Vor să schimbe normele UE, dar nu doar pentru că Italia are nevoie. Declarația a fost făcută de premier miercuri la Roma. Italia va prelua președinția UE în luna iulie.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/italien-beschliesst-sparpaket-matteo-renzi-will-eu-regeln-aendern-a-963524.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 18