Australia folosește VR pentru a prezenta ororile incendiilor de pădure

Autoritățile de urgență din Australia au folosit programe de realitate virtuală care simulează apropierea unui incendiu de pădure, pentru a încuraja oamenii să ia decizii mai bune în fața dezastrelor naturale, pe măsură ce țara se pregătea să fie afectată de consecințe “catastrofice” ale incendiilor, la începutul acestui an.

Programul începe prin oferirea unei alegeri utilizatorilor, de a evacua o proprietate, de a se adăposti sau de a se apăra împotriva incendiilor, înainte de a simula evenimente potențial fatale, inclusiv flăcări mistuitoare care avansează treptat, fum gros sau copaci care se prăbușesc.

Programul, care a fost testat în urmă cu ceva timp în cadrul a patru evenimente cinematografice din sud-estul statului Victoria, sosește ca urmare a avertizărilor de urgență pentru condiții catastrofice pentru incendii de pădure, cu temperaturi care sunt estimate să depășească cu mult 40 de grade Clesius.

În 2009 Australia a trăit cel mai devastator dezastru provocat de incendii de pădure în toată istoria sa, incident cunoscut drept “Black Saturday”, care a provocat decesul a 173 de persoane și a rănit alte câteva sute în statul Victoria. Dintre cei decedați 113 persoane au fost găsite în case sau în apropierea lor, ele fiind mistuite de flăcări. Acest aspect a determinat critici masive pentru politica statului: “stai și aperi sau pleci rapid”.

Membru al Comisiei Australiene pentru Administrarea Situațiilor de Urgență, Craig Lapsley, a declarat pentru Australia Broadcasting Corporation (ABC) că programul de realitate virtuală a fost conceput pentru a ajuta oamenii să fie mai informați, să ia decizii rapide cât mai bune în cazul în care un incendiu se apropie de proprietatea lor.

http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/05/australia-uses-virtual-reality-show-horror-bushfires-victoria/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 14