Australia impune taxe pentru investitorii straini

_81222434_c83cd46a-e9a5-477c-b361-418ef2f80b1d

Australia impune taxe pentru investitorii straini

Guvernul australian anunţă că investitorii străini ar putea să plătească taxe mari dacă doresc să achiziţioneze imobiliare rezidențiale sau întreprinderi. Premierul Tony Abbott a declarat că guvernul a propus o serie de sancțiuni civile și taxe legate de investițiile străine.

Preturile de proprietate sunt o problemă intensă în Australia, în special în Sydney, unde investitorii străini sunt acuzaţi de stimulare în mod artificial a prețurilor la locuințe. Cu toate acestea Abbott admite că nu au fost găsite suficiente date cu privire la acest aspect.

De asemenea, el a exclus revizuirea normelor de angrenare negativă ale Australiei. Angrenajul negativ este atunci când o investiție generează un flux de numerar negativ și permite investitorului să ceară deduceri fiscale. Propunerile urmează anunțurile făcute la inceputul acestui an de catre guvern, prin care prezintă înăsprirea normelor privind investițiile străine în terenurile agricole.

Conform noilor propuneri, un investitor străin care vrea să cumpere o proprietate australiană în valoare de până la 1 milion de dolari australieni, ar trebui să plătească o taxă de cerere de 5.000 de dolari australieni Consiliul Afacerilor Externe (FIRB).

Investițiile de peste 1 milion de dolari vor suporta o taxa de 10.000 dolari pentru fiecare suplimentare de un milion de dolari în prețul de cumpărare. O cerere pentru achiziţionarea unei intreprinderi în valoare de 1 miliard de dolari sau mai mulți, ar suporta o taxa de 100.000 de dolari australieni.

http://www.bbc.com/news/world-australia-31615314

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1